„Книгата на Гинес” уволни общинския съветник Димитър Керин
„Книгата на Гинес” уволни общинския съветник Димитър Керин / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Първият обществен служител, уволнен заради компютърна игра, е българинът Димитър Керин, съобщава издателството на „Книгата на рекордите Гинес”, цитирано от БТА.

Според изданието за рекорди, Керин е бивш член на общинския съвет в Пловдив и бил освободен затова, че „използвал служебен лаптоп за виртуално доене на крави” в компютърната игра FarmVille по време на важни заседания. Това била и причината Керин да влезе в „Книгата на Гинес”.

Точно преди една година и един ден Общинският съветник от Атака Димитър Керин бе заснет от журналисти да обгрижва фермата си в играта FarmVille във Facebook по време на дебатите за бюджета на Пловдив за 2010-а, но не е бил уволняван. Месец по-късно в общинския съвет бе внесено предложение Керин да бъде освободен от комисията по лихвоточките за да има време да играе на воля във Facebook. С 20 гласа „за” и 19 „против” и „въздържали се”, първоначално бе обявено, че предложението е прието. Няколко дни по-късно стана ясно, че по закон за да бъде прието такова решение е нужна подкрепата на минимум 26 общински съветника.

Новини от Пловдив