Китайските власти забраниха концерт на Селин Дион в Пекин
Китайските власти забраниха концерт на Селин Дион в Пекин / снимка: БГНЕС

Концертът на канадската суперзвезда Селин Дион в Пекин, който беше планиран за 13 април, е отменен, тъй като организаторът – компанията Emma Ticketmaster, не е успяла да получи разрешение, макар че са продадени десетки хиляди билета.

Същата компания организира скандалния концерт на Бьорк, по време на който, изпявайки хита си Declare Independence, звездата извика: "Тибет! Тибет". Сепаратистката проява на певицата принуди властите в Китай да направят по-строги законите, засягащи изявите на чужди изпълнители. От китайското Министерство на културата обаче уверяват, че концертът на Селин Дион е бил разрешен. Като се позовава на прессекретаря на певицата, вестник The Beijing Evening News, цитиран от БГНЕС, съобщи, че звездата опровергава съобщенията в медиите, че е отложила концерта си в Пекин поради опасения, че пролетното време в Китай може да попречи на оздравяването й след простудата, поради която тя вече отмени част от концертите си.

Прессекретарят заяви, че реалната причина за отмяната на концерта е това, че организаторите, “които са продали над 10 000 билета, не са приключили процеса на оформяне на разрешението”, пише The Beijing Evening News. “Селин Дион възнамерява да разреши този проблем в съда”, посочва изданието. Чиновник от департамента, който се занимава с издаване на разрешения за провеждане на концерти, заяви, че концертът на Селин Дион в Пекин е бил разрешен. “Концертът беше разрешен. Организаторите могат да потвърдят тази информация”, заяви представителят на културното министерство.