Кийра Найтли
Кийра Найтли / Gulliver/Getty Images
Кийра Найтли смята, че новият ѝ филм "Silent Night" трябва да бъде съпроводен с предупредителни надписи към зрителите, защото сюжетът може да е болезнен за мнозина след пандемията от коронавирус.

36-годишната актриса се опасява, че черната комедия ще се окаже твърде болезнена за някои зрители заради пандемията от коронавирус. Макар сюжетът да разказва за заплаха за света, дължаща се на изменението на климата, а не на вирус, в нея се появяват теми, които са познати на мнозина през последните две години, като например блокиране по домовете, недостиг на храна и мрачни емоционални моменти при видеоразговори.

Кийра сподели: "Смятам, че филмът трябва да бъде придружен от предупреждение, защото сега всеки ще го гледа с негативен преживян опит, надявам се не толкова ужасяващ като този във филмовия сюжет, но изведнъж той стана много по-суров."



Снимките на филма - в който участват още Матю Гуд, Анабел Уолис, Лили-Роуз Деп и Луси Пънч - приключиха само два дни преди първия локдаун в Обединеното кралство през март 2020 г. и Кийра призна, че снимките са били "наистина странни", защото е имало толкова много паралели с реални събития.

Тя каза пред списание Stella: "Беше наистина странно. Снимахме филм за едно измислено преживяване и изведнъж това преживяване започна да се случва около нас. Снимахме сцени за това как в магазините свършва храната в същото време, когато новините бяха пълни с истории, че цялата тоалетна хартия е изчезнала. Последните сцени, които заснехме, преди да ни затворят, бяха сцените със смъртта на семейството ни и отчаяно се опитвахме да приключим, за да може Лили-Роуз да се върне в Париж, за да бъде с майка си, Ванеса Паради, преди да затворят границите. Беше невероятно странно за всички".
БГНЕС