Кевин Макдоналд ще режисира документален филм за Уитни Хюстън
Кевин Макдоналд ще режисира документален филм за Уитни Хюстън / Guliver/Getty Images

Наследниците на покойната певица Уитни Хюстън са дали "зелена светлина" на британския режисьор и носител на "Оскар" Кевин Макдоналд за заснемането на официален документален филм за живота й, съобщи "Варайъти".

Макдоналд е известен с работата си над филма "Последният крал на Шотландия" и документалните ленти "Марли" за Боб Марли и "Един ден през септември", за която е отличен с "Оскар".

Скандалният живот на Уитни Хюстън - падане от върховете

Документалният филм за Уитни Хюстън ще включва интервюта с музикалния магнат Клайв Дейвис, който предлага първия сериозен звукозаписен договор на певицата и е бил неин дългогодишен ментор.

Кевин Макдоналд обещава също, че зрителите ще видят непоказвани досега кадри от живота на Хюстън, в това число и от ранните й детски дни, когато бъдещата звезда пее в църковния госпъл хор.

Режисьорът няма да спести на публиката и най-мрачните мигове на певицата, нито проблемите й с наркотиците. Целта на Макдоналд е да обрисува завършен портрет на един творец и да го сподели със света.

Разсекретиха част от досието на Уитни Хюстън

"Желанието ми е когато публиката си тръгне от киносалона, да е с позитивна нагласа към Уитни и музиката й. Искам да представя пред света една жена, която дори най-верните й почитатели не са познавали истински, и чиито живот и творчество никога няма да бъдат забравени", споделя Кевин Макдоналд.

Източник: БТА