Талисманите на шоуто гостуваха в студиото на „Събуди се“ и споделиха какви усилия полагат, за да продължават да забавляват зрителите пред малкия екран
Те са учители, съветници, психолози и педагози на участниците в едно от най-обичаните и забавни предавания в ефира на NOVA „Като две капки вода“. Единият отговаря за актьорското майсторство, а другият – за вокалното. Жоро Низамов и Етиен Леви споделят любопитни детайли от своята работа в „Като две капки вода“ в предаването „Събуди се“ по NOVA.

„Целият екип на предаването продължава да работи и да радва зрителите пред малките екрани всеки понеделник. Справят се без публиката, която дава настроението в самата зала,  но са професионалисти от високо ниво и знаят, че аудиторията на NOVA продължава да ги гледа с интерес. А дали в студиото са двама човека, 200, 2000 или 20 хиляди играта и себераздаването е абсолютно едно и също“, споделя Етиен Леви.

„Много сме щастливи, че продължаваме да работим. Много колеги ми звънят и казват, че нямат участия, представления… Маги Халваджиян е въвел драконовски мерки за сигурност – всеки разполага с маска, очила, ръкавици и всичко необходимо за безопасността на екипа. Работи се малко по-трудно, защото обучението, което провеждам, е малко или много интимен процес. То е като да инжектираш вируса на един талант в тялото на друг. А това се получава трудно от дистанция. Има и нещо друго – целият екип работим заедно от много години, с повечето от участниците сме приятели и в живота. Свикнали сме да се прегръщаме постоянно и това ми липсва“, споделя Жоро Низамов.

„Аз съм преподавател от дълги години в Нов български университет и при нас имаше специалност – „Музикотерапия“. Доказано е, че музиката лекува. Смехът също лекува. Повдига имунитета. Хората са по-издръжливи, когато са в добро настроение, когато не живеят в паника и страх. Колкото сме по-разумни, по-отговорни и по-дисциплинирани, толкова по-лесно ще преминем през изпитанието коронавирус. Назад във времето човечеството е преживявало много страшни заболявания като чума, холера, испански грип и какво ли още не. При всички положения ще премине и тази инфекция, защото има едни вселенски закони, които не трябва да забравяме. Те са определени от нашия Създател. Не може вечно да е лошо“, разсъждава Етиен Леви.

„Като две капки вода“ предизвиква зрителите да покажат с видеа своята подготовка за Великден

За трудностите в преобразяванията в „Като две капки вода“

„Винаги съм казвал, че колкото по-далечен е образът от натюрел на изпълнителя, толкова е по-добре. А колкото е по-близо, рискуваш да изтървеш нещата и да влезеш в собствената си зона на комфорт“, категоричен е Жоро Низамов.

„Много е трудно да влезеш в певческия образ на друг изпълнител, защото гласовият апарат на всеки един от нас е различен. А има и изпълнения, които са доста вредни за гласа. Вокалната педагогика по принцип отрича имитацията. Там се работи за ярка индивидуалност. Това е единственият формат в света, в който се изисква имитация и изпълнителят трябва да нагласи начина си на мислене спрямо гласовия апарат, за да може да възпроизведе правилно звуците“, пояснява Етиен Леви.

Galia: „Вирусът на короната“

„Категорично по-трудно е жена да изиграе мъж. Мъжът носи в себе си нещо женско и то се отключва, особено ако е по-артистичен“, твърди Жоро Низамов.
„В гласов аспект също за един мъж е по-лесно да имитира жена, защото при него съществува т.нар. глас фалцет, останал още от детството. Докато при жените той липсва. Рядко има певици с тонове, приближаващи се до тези на мъжете.“
NOVA