Картини на руски класици на търг в Лондон
Картини на руски класици на търг в Лондон / Thinkstock/Getty Images

Картината на руския класик Иля Репин "Портрет на актьора Григорий Ге в образа на "Мефистофел" ще бъде изложена на търг в аукционната къща Bonhams ("Бонемс").

Традиционният Руски търг ще се проведе в Лондон на 3 юни. Стартовата цена на платното от късното творчество на художника, е 150 000-180 000 паунда.

На търга ще бъде предложена и картината на Николай Рьорих "Хималаите" с начална цена 250 000-300 000 паунда. Творбата е рисувана правена в последните години от живота на Рьорих.

На търга ще бъдат представени и други художници.

В секцията за декоративно изкуство са представени предмети, създадени от майсторите на фирмите Фаберже, Сазиков и Овчиников. Сред тях е и сребърен черпак с позлата и скъпоценни камъни - предварителната цена е 150 000-250 000 паунда.

Ще бъде предложен и сребърен сервиз за пунш, изработен от фирмата на Сазиков. Той е бил подарен на британския пътешественик и капитан Джоузеф Уигнис от името на император Александър III - за принос в развитието на търговските отношения между двете страни и откриване на транспортния маршрут по Северния морски път.