Фитнесите отвориха и хиляди българи чувстват вълнение като на първолаци преди първия учебен ден. Много от нас тренираха у дома, но други така и не успяха да се адаптират към това да поддържат форма в домашни условия. Така или иначе натоварването на мускулите ни, ако го е имало, е било доста по-различно от това, на което ще го подложим в залата. Именно затова ни трябва стратегия, с която да стъпим във фитнеса, за да бъдем подготвени и да си спестим немалко главоболия. Вижте в канала "Cool News" във vbox7:
 
Първата стъпка е да си дадете сметка за обективното си състояние. Помнете - минаха 2 месеца от последното ви стъпване в залата. Няма как да вдигате или избутвате същите килограми, с които сте работили преди обявяването на извънредното положение и затварянето на фитнесите. В този смисъл по-скоро мислете за себе си като за начинаещ трениращ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monday Workout - Upper Body Routine and Cardio! Let’s get this week started!

A post shared by JGood Fitness (@jgood_fitness) on


Ако сте тренирали по една или две мускулни групи на тренировки, по-добре започнете с кръгова тренировка, в която да имате едно или максимум две упражнения за мускулна група. Така ще се предпазите от зловеща мускулна треска и ще се възстановите по-лесно в сравнение с традиционния за вас сплит.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⏰ The day has come! We are REOPENING! 👏⁣⁣ ⁣⁣ ....and we have two small group classes happening! ⁣⁣ ⁣⁣ 😎 10AM HIIT with Mallory ⁣⁣ ⁣⁣ 😎 5PM Stretch with Maggie ⁣⁣ ⁣⁣ Please note we will be limiting the number of attendees for group workouts in order to practice social distancing, so please register in advance at easleyanytime.com/register. ⁣⁣ ⁣⁣ #gym #easleysc #powdersvillesc #pickenssc #pickens #powdersville #easley #clemsonsc #clemson #trx #trxequipment #fitness #yeahthatgreenville #upstatesc #libertysc #liberty #anytimefitness #easleyanytimefitness #covid19 #WFH #homeworkout #fitnessarhome #corona #coronavirus

A post shared by Anytime Fitness of Easley (@easleyanytimefitness) on


Започнете с 50-60% от теглото на тежестите, с които сте тренирали последно. Така ще се предпазите и от контузии, и от твърде тежка мускулна треска, която ще ви държи в продължение на седмица.