/ Gulliver/Getty Images
Милиардерът Юсаку Маедзава признава, че се просълзява при мисълта, че ще види цялата Земя с очите си
Дали японският милиардер Юсаку Маедзава ще е подготвен за пътуването си около Луната, планирано за 2023 г. „Няма проблеми”, казва той, предвиждайки не много трудни тренировки, които ще прави след 6-часовия си работен ден.

Японски милиардер ще бъде първият турист до Луната (ВИДЕО/СНИМКИ)

Основателят на частната американска космическа компания „Спейс Екс” Илон Мъск оповести през септември името на бъдещия „лунен турист” - първия човек, който ще направи обиколка на Луната от края на програмата „Аполо” през 1972 г. Досега само 24-има американци - бели мъже, са го направили, като 12 от тях стъпиха и на лунната повърхност.
 

„Все още не сме решили какво обучение трябва да премина, но Илон Мъск ми каза, че то не би трябвало да е много трудно”, призна наскоро Миадзава.

 „Спейс Екс“ сключи договор с първия си клиент за пътуване около Луната

42-годишният бизнесмен, основател на сайт за мода и колекционер на произведения на съвременното изкуство, увери, че ще намери нужното за тренировките време. „Не работя от сутрин до вечер”, поясни той. „Отивам в офиса три-четири пъти седмично и се връщам у дома, след като съм прекарал там 6 часа дневно”, споделя той.
 

Миадзава ще се качи на борда на бъдещата голяма ракета „Фалкон”, която „Спейс Екс” разработва в Лос Анджелис. Той ще е придружен от няколко творци, които сам ще избере. „Получих гаранции за сигурност, за да ги поканя”, уточни той, макар да не е започнал обсъждания в тази насока.
 
Най-интересните конспиративни теории за Луната (СНИМКИ/ВИДЕО)

„С нетърпение очаквам да доближа Луната”, довери Маедзава. „Бих искал да видя цялата Земя. Просълзявам се при мисълта, че ще я видя с очите си”, признава той.
 
БТА