Здравословното хранене по време на почивка може да се окаже истинско предизвикателство. Отвсякъде ни дебнат кулинарни изкушения и е трудно да им устоим. Как да се насладим на отпуската си без ограничения, но да не загубим формата си?

Можем да се наслаждаваме на храненето по време на почивка, стига да спазваме някои основни правила на здравословния хранителен режим, пише каналът на "muscle_damage" във vbox7.

Много често хотелите предлагат ол инклузив - неограничена консумация на храна, няколко пъти на ден. Това не означава обаче, че трябва да ядем всичко, което ни предлагат.

В повечето случаи сутрин, обед и вечер ние разполагаме с доста обилна трапеза, на която има голямо разнообразие от най-различни вкусотии и лакомства.

На такива места трябва да наблегнем на белтъчините. Те са фундамента на всеки един хранителен режим. Например закуската може да бъде от сварено яйце и филийка хляб. А една перфектна вечеря на ол инклузив е комбинация от морски дарове или риба, заедно със салата.

здравословно хранене
iStock/Getty Images

Чаша хубаво бяло или червено вино към вечерята също е разрешена.

Пийте повече вода, особено когато се храните обилно. Ако въпреки това прекалите с похапването, когато се върнете от почивката, минете към един по-ограничен хранителен план.

Наслаждавайте се на храната. Хранете се бавно и с удоволствие. Отделяйте поне 30 минути за хранене в приятна обстановка. Това допринася за доброто храносмилане и по-бързото засищане с по-малко храна.