Вече сте си взели домашен любимец, а сега следва най-интересната и важна част – да му измислите име. Както при хората, така и при животните името е изключително важно и определящо., пише каналът "Zoo Box" във vbox7. Ето някои полезни неща, които трябва да знаете, когато избирате име за домашния ли любимец.

Изберете името възможно най-бързо

При домашните любимци е изключително важно да изберете името максимално бързо и да не изпробвате имена в присъствие на животното, особено пред кучета и котки. Веднъж запомнили името си, всяко следващо ще ги обърква и накрая няма да знаят кое е тяхното.

Изберете име с определени букви и звуци в него

При котките са изключително подходящи имена със съскащи звуци, които да наподобяват звуците, които издават мишките. При кучетата е важно в края на името да има „а“ или „е“. Те чуват много ясно звуците с висока честота, затова може да изберете име, което да започва със съгласните „с“, „ш“, „ч“ или „к“, така веднага ще привличате вниманието на домашния си любимец.

куче
iStock/Getty Images

Не кръщавайте домашния си любимец на членове от семейството си или предишни домашни любимци

Важно е домашния ви любимец да си има свое собствено име и да не е кръстен на член от семейството ви. Ако името му е сходно с това на някой друг той ще се обърква всеки път при споменаването му и няма да е сигурно дали казаното се отнася за него. Кръщаването на починали или предишни домашни любимци също не е препоръчително, защото ще ви донесе много негативна емоция.

коте
iStock/Getty Images

За кучетата избирайте кратни и ясни имена

При кучета е важно името да е кратко – от сричка, две, както и да бъде ясно. Задължително, когато търсите подходящо име, изпробвайте, като го кажете на глас, за да чуете как би звучало, когато го викате в парка. Избягвайте имена, които са близки по звучене на командите, които кучето изпълнява, защото така само ще го объркате.  

Опознайте домашния си любимец

В продължение на няколко дни, проследете поведението на домашния си любимец и неговия характер, той също може да ви подскаже идея за име. Можете да заложите на герои от филми и книги, географски обекти, имена обвързани с характера му, големината и цвета му. Важно е, ако името на домашния ви любимец е твърде дълго, да има и по-кратка форма.

коте
iStock/Getty Images