/ ThinkStock/Getty Images
Вече е доказано - притежаването на домашен любимец наистина ни прави по-щастливи и успешни в живота, пише в. "Метро".

Таблоидът цитира британско проучване, обхванало 1000 пълнолетни граждани, собственици на кучета и котки, и на 1000 души без домашни любимци.

Домашните животни, които действат като лекарство на стопаните си (СНИМКИ)

Оказало се, че хората, които се радват на компанията на четириногите, получавали средно с 4000 лири по-висок годишен доход. Освен това собствениците на домашни любимци били с по-голяма вероятност да са женени, да имат дете, да са завършили висше образование и да са намерили работа, която да им допада.

Искате да сте по-щастливи? Вземете си куче

Притежателите на домашни животни извършват два пъти повече физически упражнения в сравнение с останалите. Не случайно 90 процента от тези хора считат, че любимите животинки подобряват здравословното им състояние.

Главната причина, поради която писани и котараци се мачкат помежду си или масажират господаря си, води началото си от дивите животни от семейство Котки
ThinkStock/Getty Images

Собствениците на кучета и котки е по-вероятно да се включват в благотворителни акции и да осъществят пътешествието на мечтите си. Животинките карат 60 процента от стопаните да се смеят от все сърце и да се чувстват по-щастливи в тяхната компания.

10 уникално сладки, но много опасни животни (СНИМКИ)

Хората, които нямат домашни любимци, са с 60 процента по-голям шанс да не са изплатили вноските за дома си и с 46 процента по-голяма вероятност да са се пенсионирали в ранна възраст.

папагал
Thinkstock/Getty Images

БТА