/ iStock/Getty Images
Ако някой ни беше казал преди година, че котка ще обикаля бюрото шефа ни на бизнес среща, щяхме да се изсмеем - но 2020 г. промени изцяло правилата на работа.

Много от нас работят от къщи поради настоящата ситуация и неочаквана полза от това е, че прекарваме повече време с домашните си любимци. Всъщност за много от нас четириногите ни спътници се превърнаха в най-близките ни сътрудници.

Домашните любимци също трябвало да спазват дистанция

Проучване на "Cats Protection" анкетира около 700 собственици на домашни любимци, които работят от къщи, за да научи повече за тази уникална работна връзка. Резултатите показват, че котката успокоява 63% от респондентите, а 56% казват, че се чувстват по-малко самотни заради любимците си.

Повече от половината (53%) казват, че са били свидетели на комични ситуации с домашните си любимци, като ходене по лаптопи, докато работят, което ги размива и отпуска. Освен това вместо да говорят с колегите си през почивката, някои говорят с котката си, като четирима от десет казват, че са "разговаряли" по бизнес въпроси с котката си.

Но как точно домашните любимци ни помагат да работим от къщи?

Домашните любимци създават усещане за нормалност. Има нещо много утешително в животно, което няма представа за нещата, които ни стресират. „Много успокояващо е да имаш тази едностранна перспектива“, казва психологът Джо Хемингс.

Това са най-умните породи котки (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Животните живеят за момента и тяхното общуване е полезно напомняне за това в свят, в който твърде много ни е грижа за това, което ни очаква утре". Джо смята също, че нашите домашни любимци са по-щастливи от всякога, сега, когато работим повече от къщи.

"Домашните любимци понижават нивата на кортизол и адреналин в кръвта, като държат тревожността под контрол", заключи Джо. И така, за всички онези, на които кучето или котката са прекъснали връзката по „Zoom“, има оправдание - домашните любимци са нашата радост!
БГНЕС