Кое е най-подходящото куче за семейство с деца? Когато обмисляте да си вземете четириног приятел е наистина важно домашният любимец да може лесно да се сприятели с всички членове на вашето семейство и особено с детето ви.

Породите кучета, които ще се разбират прекрасно с вашите деца, вижте в канала "Zoo Box" във vbox7:

Бигъл

Бигълът е активно, приветливо и много любящо куче, което харесва и обича децата. Той е способен с часове да си играе с тях. Грижите се правилно за тази порода кучета, обградете го с любов и грижи и със сигурност това ще бъде най-добрият приятел за вашето дете.

Бигъл
iStock/Getty Images

Коли

Те се нареждат в списъка на едни от най-умните породи кучета. Тяхната лоялност и преданост е много силна. Могат с часове да тичат и играят с децата навън. Колито е куче, на което може да се доверите, то се привързва към всички членове на семейството и разбира се, най-силно към децата. Не е агресивна порода и може да се дресира лесно.

Голдън ретривър

Най-често хората с деца избират да си вземат за домашен любимец именно от тази порода куче. Те са търпеливи и любящи и имат нужда от много физическа активност. Затова са изключително подходящи за разходки навън с децата. Много умни кучета, които биват обучавани и за кучета водачи. И при тях правилната дресировка е от ключово значение.

Пудел
iStock/Getty Images

Пуделите са дружелюбни и любящи кучета. Те са послушни домашни любимци, които с удоволствие ще си играят с детето ви. Неслучайно пуделите много често участват като артисти в цирка. Те са умни и лесно се дресират. Не забравяйте, че пуделите искат внимателни и постоянни грижи: необходимо е често да ги къпете и решете, особено след активни игри и разходки с децата.

Кокер шпаньол

Още една порода кучета, която често семействата с деца избират за свой домашен любимец. Те са известни с това, че са добродушни и също така много енергични. Кокерите търсят приключения и обичат разходките навън. Ако изберете тази порода за приятел на вашето дете със сигурност ще направите правилен избор.