/ ThinkStock/Getty Images
Първата женска коала, приета в болница за животни от вида с травми от опустошителните горски пожари в Австралия, се завърна в естествената си среда след шест месеца на възстановяване, предаде ДПА.
Четиригодишната Ануен постъпва на лечение в интензивното отделение на болницата за коали в Порт Макуори, след като получава сериозни наранявания на предните лапи в огнената стихия.

Семейство приюти 24 коали, оцелели от пожарите в Австралия

Пожарите от август до март унищожиха над 12 милиона хектара площи в Австралия и отнеха живота над един милиард животни, припомня агенцията.
"Ануен беше първата женска коала, която приехме по време на пожарите. Възстановяването й беше забележително. Този ден сгрява сърцата ни с това, че можем да върнем много от нашите коали в естествената им среда, като в някои случаи дори на оригиналните им дървета. Много сме щастливи", казва Сю Аштън, президентката на специализираната болница в Порт Макуори.
Вече "активната и дръзка" Ануен е сред 26-те коали, които този месец са върнати в естествените им хабитати, възстановили се изненадващо бързо благодарение на обилните валежи в района.

Вижте най-миловидната коала (СНИМКИ/ВИДЕО)

В болницата за коали в Порт Макуори на около 380 километра северно от Сидни са лекувани 46 екземпляра от вида, спасени от пожарите в района и извън него.
БТА