Искра Лорънс
Искра Лорънс / Gulliver/Getty Images
Тя е Искра Лорънс момичето, което се наложи в модната индустрия не със слабата си фигура, а с пищните си форми. Момичето, което е чуло неведнъж, че не може да е манекена и не трябва да ходи с прилепнали дрехи. Момичето, чийто агент преди шест години казва, че тя никога няма да работи в Ню Йорк. Момичето, на което се присмиваха...

Вижте апетитната Искра Лорънс в галерията тук

Днес 27-годишната британска манекенка Искра Лорънс, която носи дрехи с размер 42-44 , е световноизвестна и търсен модел.
 

🍒That one night in LA🍒 in @fashionnova @catch

A post shared by i s k r a (@iskra) on

С 4 милиона последователи в Instagram, Искра Лорънс е лице на марката за бельо Aerie, създадена от производителя на прет-а-порте "Америкън ийгъл", и дефилира по време на Нюйоркската седмица на модата.

Вижте и една друга красавица, която промени правилата (СНИМКИ)

Тя си припомни, че преди шест години лондонски агент ѝ се присмял, като ѝ казал, че никога няма да ѝ предложат да работи в Ню Йорк. Лорънс сега възнамерява да се възползва от известността си, за да се бори срещу диктата на модата, която налага недостижими за повечето жени стандарти. Искра Лорънс отказва снимките ѝ за клиенти да бъдат ретуширани. "Формите не са дефекти, а част от тялото“, отбеляза манекенката. „Просто бяхме убедени от обществото и медиите, че това е проблем. Всеки ден в социалните мрежи получавам послания от момичета, че съм им помогнала да избегнат хранителни смущения и да се справят със самоубийствени мисли".

Пищната Ашли Греъм: Несъвършенството не е страшно (СНИМКИ/ВИДЕО)

За Лин Уебър от бранда "Марина Риналди", който предлага облекла с размер над 40, социалните мрежи осигуряват по-демократичен начин за комуникация и представяне на различни типове жени. Във Великобритания 57 на сто от жените са с наднормено тегло, а в САЩ - 63 на сто, сочат данни на Световната здравна организация, цитирани от БТА. Средният размер на американката 46-48.

Може би поради тази причина в миналото пренебрегвани в света на модата, жените със закръглени форми вече се появяват на модни подиуми и участват в дефилета на някои модни къщи, като получават подкрепа от социалните мрежи.

Още по темата със закръглените модели:

Ревю с пищни моделки нажежи страстите в модата, пропагандата и етиката (СНИМКИ)

Ашли Греъм пръска сексапил с първата си колекция (СНИМКИ)


Пухкави модели не искат фотошоп, показаха целулит (СНИМКИ)

Ашли Греъм - пищната красавица, която промени правилата (СНИМКИ)