Идеалната разлика между мъжа и жената е 13 см
Идеалната разлика между мъжа и жената е 13 см / Guliver/Getty Images

Повечето жени искат партньор, който е с 13 см по-висок от тях, точно колкото е и разликата между принц Уилям и съпругата му Катрин. Проучване сред 2000 пълнолетни показва, че 70% от анкетираните се чувстват най-добре във връзка, в която мъжът е по-висок.

Един на всеки пет се съгласява, че разстоянието между 10 и 15 см е идеалната разлика. Само един на всеки десет смята, че еднаквите височини са най-добри.

С височина от 190 см принц Уилям покрива изискванията за разликата, тъй като е с 13 см по-висок от съпругата си Кейт, която е висока 177 см, отбелязва БГНЕС.

Изглежда височината е много важен фактор, когато става въпрос за намиране на перфектния партньор. Само 24% от жените и 35% от мъжете твърдят, че височината няма значение, когато търсят любовта.

83% от жените и 89 на сто от мъжете са доволни от височината на партньора си. Едва 14% от жените мечтаят партньорът им да е по-висок.

Въпреки че повечето жени приемат, че височината не трябва да оказва влияние на връзката, 6 на сто от мъжете признават, че в даден момент са се чувствали твърде ниски, за да привлекат вниманието на дадена дама.