Диетологът Софи Тротман изброи пред в. "The Sun" достъпни продукти, които имат подмладяващ ефект и предотвратяват появата на бръчки.
Първият продукт, който според Тротман допринася за запазването на младостта на кожата, е мазната риба. Тя обясни, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в сьомгата, скумрията, аншоата, херингата и сардините, поддържат естествената защитна бариера на кожата, овлажняват я и предотвратяват появата на фини линии и бръчки.
Друга храна, която по думите на Тротман е полезна за кожата, е авокадото. Тротман отбеляза, че плодът съдържа мононенаситени мазнини, които правят кожата хидратирана и еластична. "Авокадото е богато на витамин Е - антиоксидант, който помага за предпазване на кожата от вредното влияние на околната среда", добави специалистът.
За да запазим младежкият вид на кожата си, Тротман съветва да включим в менюто си и сладки картофи. Каротеноидите, които придават оранжевия цвят на сладкия картоф, правят кожата сияйна, а бета-каротинът в състава му насърчава обновяването на клетките.
Освен това диетологът заяви, че консумацията на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена помага в борбата със стареенето на организма. "Ленените семена са особено богати на алфа-линоленова киселина, вид омега-3 мастна киселина, която може да подобри външния вид на кожата с течение на времето", заяви Тротман.
Първият продукт, който според Тротман допринася за запазването на младостта на кожата, е мазната риба. Тя обясни, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в сьомгата, скумрията, аншоата, херингата и сардините, поддържат естествената защитна бариера на кожата, овлажняват я и предотвратяват появата на фини линии и бръчки.
Друга храна, която по думите на Тротман е полезна за кожата, е авокадото. Тротман отбеляза, че плодът съдържа мононенаситени мазнини, които правят кожата хидратирана и еластична. "Авокадото е богато на витамин Е - антиоксидант, който помага за предпазване на кожата от вредното влияние на околната среда", добави специалистът.
За да запазим младежкият вид на кожата си, Тротман съветва да включим в менюто си и сладки картофи. Каротеноидите, които придават оранжевия цвят на сладкия картоф, правят кожата сияйна, а бета-каротинът в състава му насърчава обновяването на клетките.
Освен това диетологът заяви, че консумацията на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена помага в борбата със стареенето на организма. "Ленените семена са особено богати на алфа-линоленова киселина, вид омега-3 мастна киселина, която може да подобри външния вид на кожата с течение на времето", заяви Тротман.