/ / iStock/Getty Images
Хаштагът - повсеместно използван знак, който доминира в Интернет от 2007 г., е бил популярен още през епохата на Византия, откриха група археолози, съобщи в. „Сабах“.
Знакът е бил гравиран в керамично парче, открито в Ялова на Западна Турция.

/ iStock/Getty Images

Археолозите твърдят, че керамиката датира от късновизантийската епоха през XIII в., около три века преди падането на империята. Екипът е извършил разкопки в Чобанкале през последните три години, за да хвърли светлина върху историята на района, където през 1302 г. се води битката между византийската и османската армия. Битката се разглежда като последния неуспешен опит на Византийската империя за спиране на напредващите османлии.

Шест факта за емоджитата, които може би не знаете (ВИДЕО)

Екип, ръководен от доц. Селчук Сечкин, откри парчета кости, керамика и материали от ковано желязо в разкопката, но като че ли най-занимателното откритие е това на парчето с ясен знак за хаштаг.

/ iStock/Getty Images

Сечкин казва, че други парчета, които са намерили, също съдържат гравюри, но тази с хаштага е необичайна, тъй като съдържа знак за популярна култура, използван много преди да придобие популярност в социалните медии.

Четири емотикони, които са обидни в някои страни (СНИМКИ)

Миналата година изследователите откриха знак за хаштаг на 73 000 години на скица върху стените на пещера в Южна Африка.
БТА