Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Когато принц Хари сключи брак с Меган Маркъл през май, той ще спази традицията в британското кралско семейство да сложи на пръста й халка от уелско злато, съобщи Ройтерс.

Параклисът, в който ще се венчаят принц Хари и Меган (СНИМКИ)
 
Неговата прабаба, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям.

Разкриха нови подробности около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл
 
Халката на Меган Маркъл вероятно ще бъде изработена от бижутерийната къща "Уортски" в лондонската им работилница. Директорът на мините "Клогау" Бен Робъртс каза, че вероятно пръстенът ще е от светложълто злато, за да отива на годежния пръстен, а не от характерното розовеещо злато, предпочитано за фирмените бижута. През 1981 г. "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Пивоварна предлага специална бира за сватбата на принц Хари и Меган
БТА