Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален конкурс Евровизия въз основа на анкети сред ползвателите на търсачката в интернет.

„Още днес вие можете да разберете кой ще победи според ползвателите на Google, ако точките бъдат присъдени на страните за това колко активно техните участници се търсят от жители на други страни”,гласи изявление на компанията.

В очакване на финала на Евровизия (ВИДЕО)

Най-популярен сред интернет потребителите е представителят на Франция Билал Асани, на второ място е нестандартната група Хатари от Исландия. Челната тройка в проучването на Google приключва със Сергей Лазарев от Русия.

Също така интерес сред потребителите предизвикват участниците от Холандия, Беларус, Кипър, Швейцария, Италия, Сан Марино и Швеция.

Евровизия 2019 започва, представиха участниците в Тел Авив

„През 2017 г. системата на Google за точкуване правилно предсказа победителя в конкурса, а през 2018 г. първото място на Евровизия зае един от фаворитите на интернет аудиторията“, съобщава пресслужбата на компанията.

Финалът на Евровизия ще се проведе в събота вечер в Тел Авив, където представители от 26 страни ще се състезават за първо място в популярния музикален конкурс.
БГНЕС