/ БГНЕС
Евровизия 2019 започна официално с представяне на участниците, предадоха световните агенции.
 
Тазгодишното издание на европейския песенен конкурс се провежда в Тел Авив, Израел. Представителите на 41-те участващи страни преминаха в неделя вечер по оранжевия килим на площад Хабима в центъра на града. България не участва в Евровизия 2019.

Транссексуалната Дана Интернешънъл ще открие „Евровизия 2019“
Причината килимът да бе оранжев, а не в традиционния за такива събития червен цвят, е, че именно оранжевото е цветът на логото на спонсора на Евровизия 2019 - израелския генеалогичен сайт Май Херитидж (MyHеritage).
 
В неделя отвори за широката публика т. нар. Село "Евровизия" в крайбрежния парк Чарлз Клор. През следващата седмица то ще бъде сцена за изпълнения на живо от израелски и чуждестранни певци, сред които личи името на Мадона.

Мадона ще получи 1 млн. долара, за да пее на „Евровизия“
Самият конкурс Евровизия ще се проведе в Експо центъра в Тел Авив от 12 до 18 май. Двата полуфинала ще се състоят във вторник и четвъртък, а финалът е в събота. Евровизия 2019 ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Около 8000 израелски полицаи ще бъдат разположени в Тел Авив, отбелязва ДПА.
 
Агенцията припомня, че конкурсът ще се състои по-малко от две седмици след поредния изблик на насилие между Израел и палестински групировки от ивицата Газа. Около 700 ракети бяха изстреляни от анклава по Израел, убивайки четирима цивилни. При ответни израелски нападения загинаха 25 палестинци, сред които 10 цивилни. Нито една делегация не се отказа от участие в Евровизия 2019 въпреки призивите за бойкот от страна на активисти, отбелязва Ройтерс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА