Гарван държи британец като пленник в собствения му дом
Гарван държи британец като пленник в собствения му дом / ThinkStock/Getty Images

Британец се превърнал в пленник в собствения си дом, след като гарванът, който излекувал, не искал да се раздели с него и изпадал в истерия, когато не са заедно, пише в. "Дейли мирър".

53-годишният социален работник Уорън Хоум спасил преди три месеца падналата от гнездото птица и я прибрал у дома си. Кръстил гарвана Ръс на името на известния австралийски актьор Ръсел Кроу.

Гарваните могат да разпознават лицата на хора

Когато пернатото укрепнало и било напълно възстановено от раната си, Уорън го предал в приют за животни, който се намирал на петнайсетина километра от дома му в Стокпорт в покрайнините на Манчестър. Но веднага след като се прибрал вкъщи, получил телефонно обаждане от служителите в приюта. Те молели г-н Хоум да си вземе обратно птицата, защото тя страдала неудържимо по него и не преставала да грачи. В слушалката на телефона се чували неистови писъци и имало голяма вероятност Ръс да се самонарани.

Гарвани донесоха подаръци на момиченце, което ги храни

В момента, в който птицата и стопанинът й се събрали, тя веднага се успокоила. Но Ръс изпадал в истерия всеки път, когато господин Хоум се опитвал да излезе за дълго. Британецът си потърсил заместник, за да прави компания на привързания си домашен любимец, но той не признавал никой друг. "Не мога да отида на почивка, не мога да отсъствам дори през уикенда заради Ръс", жалва се г-н Хоум. Гарджето непрекъснато си мислело за него като за негов татко.

Ръс прекрасно съжителствал с двете деца и съпругата на г-н Хоум, с кучето им Мег и котката им Один. Спасителят на птицата възнамерявал да й построи воалиера в градината на дома, за да може тя да стане по-самостоятелна и един ден да бъде пусната на свобода и да отлети, ако разбира се пожелае някога да се раздели със своя осиновител.

Източник: БТА