/ Община Бургас
Фотографска изложба "На лов за бургаски изгреви" с автор Боряна Грънчарова се открива на 13 февруари в Културен център "Морско казино", съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Експозицията включва близо 30 цветни фотографии на сутрешното бургаско море и плаж, които след края на изложбата ще бъдат подарени на възрастни и самотни хора от Бургас

Боряна Грънчарова споделя, че идеята да се обърне към възрастните хора е порив на благодарност. Според нея, ако човек всяка сутрин вижда изгрева от морския бряг, това поставя хубаво начало на деня и кара хората да мечтаят. Затова иска чрез фотографиите си да подари тази неземна красота на онези, които не могат да стигнат до нея.  "Снимките са много позитивни - червени изгреви, тихо море, необятно небе, области, кораби, пясък", допълва авторката.

Това е втора изложба за авторката след дебютното й представяне през 2021 г. По професия Боряна Грънчарова е икономист. Този път изложбата се организира от нейни близки по повод 50-годишнината на художничката.
Мая Стефанова/БТА