Най-надценените холивудски актьори
Най-надценените холивудски актьори / Gulliver/Getty Images
Холивудската звезда Марк Уолбърг е най-надцененият актьор в класацията на сп. "Форбс", като е донесъл само 4,4 долара печалба за всеки долар, който е получил като хонорар. Съответният рейтинг беше публикуван от изданието в четвъртък.

Класацията в снимки можете да видите в галерията тук

Най-непечелившият филм за 46-годишния актьор се оказва лентата "Дълбоководен хоризонт", която едва покрила бюджета си от 110 милиона долара, като събрала приходи от цял свят в размер на 121,8 милиона долара.
Неудачно от финансова гледна точка се оказало участието на Уолбърг и в "Денят на патриота" за събитията на Бостънския маратон през 2013 година. Продукцията реализирала приходи от едва 50,5 милиона долара при похарчени 45 милиона.

Вижте списъка на най-надценените актьори в Холивуд за 2016 година тук

На второ място в класацията на надценените актьори е поставен Крисчън Бейл. Неговото участие във филма "Обещанието" се оказало провал.
При похарчен бюджет от 90 милиона долара, печалбата достигнала едва 8 милиона долара.

Вижте и срамния списък на най-надценените актьори за 2015 година

На трета позиция е Чанинг Тейтъм.

Чанинг Тейтъм
Чанинг Тейтъм Gulliver/Getty Images

В петицата тази година фигурират също Дензъл Уошингтън и Брад Пит. Един от последните филми на Пит, "Съюзени", не постигна успех в бокс-офиса. За всеки похарчен долар за негов хонорар са били спечелени 11,5 долара.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА