Обявиха списъка на най-надценените актьори в Холивуд
Обявиха списъка на най-надценените актьори в Холивуд / Guliver/Getty Images

Джони Деп оглави "срамната" класация на десетте най-надценени актьори в Холивуд за 2016 година, изготвена от списание Forbes (Форбс), предадоха световните агенции.

В хитпарада влязоха три от големите продукция, в които участва Деп, като основен критерий бе съотношението между печалбите от тях и полученият от актьора хонорар.

Джони Деп влиза в света на Хари Потър

Оказа се, че съотношението между хонорара на Деп и получените приходи е било едно към 2,8. Участието му във филма "Алиса в огледалния свят" се оказал най-големият му провал от финансова гледна точка. При бюджет от 170 милиона долара, лентата е събрала 300 милиона.

Вижте миналогодишния срамен списък на най-надценените актьори

На второ място бе класиран Уил Смит със съотношение на хонорара му към печалбите едно едно към пет. Това не е първият случай, в който този актьор попада в класацията на най-надценените. Миналата година той зае пето място в списъка на Forbes.

Филмът, спечелил най-малко пари в историята на Холивуд

На трета позиция с показател едно към шест бе поставен Чанинг Тейтъм с "Пътят на Юпитер" . На последното, 10 място, фигурира Брадли Купър със съотношение едно към 12,8. Най-неизгодните ленти на актьора са били "Джой" с печалба от 101 милиона долара при бюджет от 60 милиона и "Алоха", който не покри разходите си за снимките от 37 милиона.

Сред попадналите в класацията на Forbes фигурират имената на комиците Уил Феръл и Адам Сандлър, на актьорите Джордж Клуни и Марк Уолбърг, на Джулия Робъртс и на носителя на тазгодишен Оскар Леонардо ди Каприо.

Източник: БТА