/ iStock/Getty Images
Знаете ли, че енотите притежават естествен талант за абстрактно рисуване? Поне такъв е случаят с косматите художници от САЩ Пайпър и Чийто, които радват с творчеството си потребителите на канала им в Ютюб и на страницата им в Инстаграм, и дори продават шедьоврите си, пише сайтът Май модърн мет.

Пайпър и Чийто съжителстват с пет котки и куче на име Луна. Всички животни са спасени или взети от приюти от стопаните им Мичъл и Сара Тайм.

Двата енота обаче не се задоволяват само с това да позират за снимки и да безобразничат. Пайпър и Чийто с готовност демонстрират художествените си таланти. Тъй като миещите мечки обичат да докосват с ръце каквото им попадне, стопанката им Сара веднъж им предложила да порисуват с боички. Заниманието толкова се харесало на Пайпър и Чийто, че оттогава косматите творци създават картина след картина.



Потребителите в интернет проявили жив интерес към творчеството на енотите и започнали да настояват Сара и Мичъл да продават картините им. Така се зародил малкият арт бизнес на Пайпър и Чийто.



Стопаните предлагат картините чрез канала в Ютюб и страницата в Инстаграм, които са кръстени на Тито - първият им енот, който вече е покойник.

Творбите на Пайпър и Чийто вървят средно по 100 долара. Някои се продават за 70 долара, а други - за 200, в зависимост от размера и сложността на картината.

Сара Тайм отбелязва, че всеки от енотите има собствена техника на рисуване и за нея не е трудно да различава произведенията им. Понякога Пайпър и Чийто просто оставят разноцветни отпечатъци от лапите си върху платното, докато друг път се увличат в смесването на багри, създавайки абстрактни шедьоври.
БТА