/ Guliver/Getty Images
Албумът "Listen Without Prejudice" на Джордж Майкъл, който почина преди 10 месеца, отново е начело в британската класация по продажби, 27 години години след като за пръв път я оглави, предаде АФП.
 
Ремастерираната версия на албума, излязъл през 1990 г., бе пусната в продажба на 20 октомври. През първата седмица след появата й на пазара са продадени 56 000 копия от нея във Великобритания. Това е рекорд за преиздаден диск.
 
Знаменитости отдават почит към Джордж Майкъл

"Listen Without Prejudice" - вторият соло албум на Джордж Майкъл, след като той напусна дуото "Уам", бе заел първо място по продажби за една седмица в годината на издаването му. От него са продадени 8 милиона копия в целия свят.
 
Джордж Майкъл се бе заел лично с преиздаването на диска. Ремастерираната му версия включва неиздадени по-рани песни, ремикс на "Fantasy" с участието на Найл Роджърс, както и видеозапис на акустичен концерт в рамките на предаване "MTV Unplugged" през 1996 г.
 
Издаването на новата версия на диска съвпадна с излизането на документалната лента "Джордж Майкъл: Freedom" по екраните на 16 октомври.
 
26 декември 2016-а: Почина Джордж Майкъл

"Не е тайна, че Джордж беше перфекционист", заяви неговият мениджър и дългогодишен приятел Дейвид Остин. "Той се заемаше с всичко, от написването на композицията до записването й. Благословия и невероятно удоволствие е да бъдеш направляван от такъв гений. Много съм горд, че преиздаденият диск е начело по продажби", допълни той.
 
Джордж Майкъл е продал 115 милиона копия от албумите, които е записал като участник в дуото "Уам" и като соло изпълнител.
БТА