/ iStock/Getty Images
Диетоложката Анджелика Дювал посочи, че при коронавирусна инфекция трябва да се ограничат напитките от черен чай и кафе, като се даде предпочитание на обикновената вода. Също така е добре да се откажете от содата и пакетираните сокове, смята лекарят. В интервю за радио Sputnik Дювал сподели няколко рецепти за алтернативни напитки:

„Варете в литър и половин вода две супени лъжици висококачествен насипен зелен чай. Нарежете там две резенчета портокал, добавете една или две супени лъжици червени боровинки. Не препоръчвам подслаждане, по-добре е да нарежете ябълка без кората. Оставете тази напитка да се вари за около 40 -50 минути и я пийте през целия ден. Можете да добавите топла вода, но не вряща вода, за да имате топла напитка ".

Диетологът отбеляза, че такива плодови напитки могат да се приготвят и от морски зърнастец и червени боровинки.
 
„Можете да използвате горски плодове като боровинки и морски зърнастец. В два литра вода сложете измити плодове - около 200 грама. За да стане сладко, съветвам ви да добавите ягоди, зърнастец, боровинки. След това можете да използвате блендер , за да получите здравословна, жива плодова напитка. Не е необходимо водата да се преварява нарочно, за да се запази максимално количеството витамини."

Дювал вярва, че подобни напитки могат да бъдат част от възстановителната терапия след преболедуване от коронавирус.
Рамблер