В селото на Дядо Коледа близо до Северния полюс на около километър на север от финландския град Рованиеми кипи трескава дейност. Дядо Коледа и неговите джуджета се подготвят за вечерта на Рождество.

В момента те са заети с четенето на стотици хиляди писма, които са получени в пощата на Рованиеми. По-точно половин милион писма, повечето от които са изпартени от Китай, Япония, Великобритания и Италия.

Знаете ли тези интересни факти за Коледа

Дядо Коледа сподели пред репортер на Евронюз, че децата най-често пишат цял списък с желания. Повечето искат играчки, като много често в писмата се споменават динозаври и еднорози. Не истински, разбира се, защото това би било малко сложно. Настолните игри също са сред предпочитаните подаръци.

iStock/Getty Images

Но много често децата си пожелават повече време с родителите си или да могат отново да гостуват на баба и дядо.

Старецът обещава, че и тази година чувалът с подаръци ще бъде пълен догоре, а това, че слънцето в Рованиеми изгрява едва към 11 часа не е никакъв проблем.

Елените също са готови за пътуването в коледната нощ и на 23 декември ще потеглят с шейната.

Знаете ли това за помощниците на Дядо Коледа елените

Дядо Коледа се надява, че всички ще празнуват Коледа спокойно и ще могат да се насладят на времето, прекарано с любимите хора. Децата са много умни и ще намерят нови начини да общуват с приятелите и роднините си, сигурен е добрият старец. „Затова ги послушайте и се погрижете за хора, които вероятно са самотни“, каза той.

И Дядо Коледа, подобно на много хора, се надява през 2021 г. всички да се върнем към традиционното посрещане на празника.
БГНЕС