Blackstar на Дейвид Бауи измести 25 на Адел от британския хит парад
Blackstar на Дейвид Бауи измести 25 на Адел от британския хит парад / Thinkstock/Getty Images

Албумът Blackstar на Дейвид Бауи, който излезе два дни преди смъртта на легендарния музикант, оглави британския хит парад и измести "25" на Адел, който остана на върха в продължение на 7 седмици.

Blackstar е пълен с необичайни за Дейвид Бауи препратки към смъртта

Както съобщи Official Charts Company, през изтеклата седмица във Великобритания са продадени 623 000 записи на Боуи - 241 000 копия от албума и 167 000 сингли. Освен това през последните седем дни хитове на изключителния певец и композитор са слушани в британския сегмент на интернет 19 милиона пъти.

В същото време в. "Сънди мирър" съобщи, че прахът на Дейвид Бауи вече е положен на тайно място. Последният дом на легендарния британски музикант ще бъде достъпно само за неговите роднини.

Мястото е известно само на членовете на семейството на Бауи - вдовицата Иман, синът му Дънкан Джоунс и дъщеря му Александрия "Лекси" Зара Джоунс, които ще го запазят в тайна до края на дните си, посочва изданието.

Дейвид Бауи, който почина на 10 януари, е пожелал те да не разкриват мястото, където ще почиват останките му, за да не се превърне то в своеобразен храм за феновете му. Вестникът припомня, че в съответствие с желанието на музиканта, кремацията на тялото също е извършена тайно, без траурна церемония.

Източник: БГНЕС