Blackstar е пълен с необичайни за Дейвид Бауи препратки към смъртта
Blackstar е пълен с необичайни за Дейвид Бауи препратки към смъртта / БГНЕС

Последният албум на покойния Дейвид Бауи Blackstar, излязъл на 8 януари тази година, е пълен с необичайни за него препратки към смъртта, съобщава ТАСС.

Агенцията цитира анализ на Прес асошиейшън на 20-ия диск на култовия музикант. Най-характерно в това отношение е парчето Lazarus, кръстено на името на библейския герой, възкресен от Исус Христос. Композицията започва със следния стих: "Погледнете ме, аз вече съм в рая, аз имам белези, които са невидими и трагедия, която не може да ми се отнеме". В края на песента Бауи се сравнява с птица и очаква своето "скорошно освобождаване".

Фенове отдадоха почит на Дейвид Бауи (ВИДЕО)

Медиите обръщат внимание и на клипа на същата песен. В него Бауи се представя като смъртно болен, прикован на леглото от човек с превръзка на лицето и с копчета вместо очи.

Агенция Прес асосиейшън разглежда и предпоследната песен в албума - Dollar Days, в която Бауи в пряк текст казва, че умира.

Заключителната композиция I Can't Give Everithing Away съдържа следния стих: "Аз знам, че нещо става не както трябва. Пулсът връща своите блудни синове, като спира сърцето и добрите новини, а главата се килва".

Blackstar излезе на рождения ден на музиканта, 8 януари, когато той навърши 69 години.

Източник: БТА