В народната медицина има много билки, които помагат на жените при различни неразположения или при менопауза. Но съществува една, чиито ефект е безотказен. Това е билката черен кохош. Тя се употребява масово срещу дискомфорт при менопауза и менструални болки. Вижте в канала "Баба знае" във vbox7:

Черният кохош е цъфтящо растение, намиращо се предимно в Северна и Централна Америка. От хиляди години то се използва за облекчаване на различни неразположения. Става изключително популярен сред жените в Щатите през 50-те години на миналия век.

Билката е добър приятел при менопауза благодарение на естрогеноподобните съединения, които съдържа. Те помагат за нормализиране на нивата на естрогена, които намаляват по време на този период. По този начин, черният кохош облекчава горещите вълни, облекчава стреса и напрежението.

черен кохош
iStock/Getty Images

Аналгетичното действие на черния кохош има редица приложения за намаляване на болката. Ако страдате от болезнена менструация, билката може да помогне за намаляване на неразположението.

Билката има антиспазматично действие, което помага на мускулите и нервите да функционират нормално.  Тя е природен седатив

И още:

Женшен - билката, която подмладява тялото и удължава живота (ВИДЕО)

Кандилниче - билката, която облекчава болките в стомаха (ВИДЕО)

Билките, които спират косопада (ВИДЕО)

Три билки, които ще ви помогнат в борбата с цистита (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук