Красивата коса е мечта на всяка жена. Тя дава самочувствие и индивидуалност не само на жените, но и на мъжете.

Нормално е от главата да падат между 50 и 100 косъма на денонощие. Това не оказва влияние на външния вид на косата. При преходите от пролет към лято и от есен към зима също е нормално по-интензивното опадане на косата.

Косопадът обаче се превръща в проблем, когато количеството значително нарасне. По-често той се среща при мъжете, но и жените не са застраховани.

Природата обаче ни e дала лек, който е на една ръка разстояние. Има няколко билки, които ще ви помогнат да се справите сами. Вижте кои са те:

Чубрица

Чубрицата е подправка, която използваме често в кухнята. Но тя не е само овкусител.

Фрикциите с отвара от ронена чубрица намаляват косопада и стимулират растежа на косата. Вижте какво трябва да направите:

В 1 литър вода сложете 2 супени лъжици от билката, варете 10 минути. След това я прецедете, изчакайте да се охлади и облейте косата си, като леко масажирайте кожата на главата.

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса

Лавандула

Лавандулата е билка, която помага за добрия сън, но също и за това да имате здрава и красива коса. Тя има антибактериални свойства, които помагат при раздразнен скалп, сух пърхот и други инфекции на кожата на главата.

Нанасяйте масло от лавандула през ден с леки масажни движения.

Плешивите мъже са по-мъжествени и секси

Алое

Алоето действа много ефективно при упорит косопад.

Смесете 1 чаена лъжичка мед, 1 чаена лъжичка рициново масло, 1 чаена лъжичка лимонов сок и 1 чаена лъжичка сок от алое. Втрийте в корените и главата и покрийте с кърпа. След половин час измийте с вода.

Коприва

Копривата помага при упорит косопад.

100 грама листа от коприва залейте с 300 мл вряла вода и след като изстине добавете 1 супена лъжица оцет. Да престои 4 часа.

С тази смес мийте главата всеки ден.

Ако все пак не успеете да спрете косопада с тези природни средства, потърсете помощта на лекар.

Още съвети за здрава и красива коса:

Доказателството, че плешивите мъже са секси


В Щатите създадоха хапче срещу косопад

Как да си върнем косата след косопад?

Навиците, които се превръщат във враг на красотата

Пет храни и напитки против косопад и чупливи нокти