Циститът е най-често срещаното заболяване на пикочния мехур, което се среща предимно при жените. Той се изразява в често уриниране, болки и парене, а причинителите на заболяването са бактерии или микроби. Ето кои билки помагат срещу цистит:

Червена боровинка

Според учените способността на червената боровинка да помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища е частично свързана с нейната висока киселинност. Червената боровинка съдържа антиоксиданти, които спомагат за предотвратяването на някои бактерии да залепват за пикочните пътища.

Алое - растението на безсмъртието

Мечо грозде

Мечото грозде има очистително действие и успокоява възпалените пикочни пътища. Билката може да бъде поемана под фирмата на чай. Сварете една супена лъжица от листата на билката в литър и половина вода. Хубаво е да поемате по четири чаши чай на ден.

Мечо грозде
Thinkstockphotos

Листа на бреза

Антибактериалните свойства на бялата бреза спират инфекцията. Те помагат и за обилното отделяне на урината, което подпомага за пречистването на пикочния мехур и уретрата. Листата на брезата също се използват под формата на чай. Необходима ви е една чаена чаша вода и две супени лъжици от билката.

цистит
Thinkstockphotos

И още:

Уникалната билка, която е използвал Левски (ВИДЕО)

Билките, които всеки може да отглежда

За билките и болките, или как да намерим лек на една ръка разстояние

Водата и нейните лечебни свойства

Антибиотиците скоро ще спрат да действат

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук