Автомобилните гуми – деликатес за южноафриканските лъвове
Автомобилните гуми – деликатес за южноафриканските лъвове / netinfo
Посетителите на частния южноафрикански резерват „Парк на лъвовете и носорозите” рискуват да не могат да се приберат. Местните лъвове имат нова и далеч не безобидна страст – автомобилните гуми.

Все още не може да се намери задоволително обяснение за новото увлечение на „царя на животните“. Със сигурност причината не е глад. Някои смятат, че става дума за обикновено любопитство. Все пак не трябва да се забравя, че лъвът е само една голяма котка, а котките с голямо любопитство изследват заобикалящия ги свят, информират ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

Съвсем наскоро посетителите на парка станаха свидетели на следната ситуация: собственик на бус паркирал и малко преди да излезе от храстите изскочил лъв. Последният абсолютно необезпокояван се насочил към камиона и започнал да яде гумата. Туристите повикали местната охрана, но тя безуспешно се опитвала да отклони интереса на четириногия „кулинар“ от неговата трапеза. Накрая един от служителите в парка се сетил и донесъл месо и така хищникът се отказал от гумата.