Голяма част от съвременните случаи на срещи с НЛО или съобщенията за странни отвличания, свързани с извънземни, в повечето случаи се оказват измама или обикновени недоразумения.

Повечето уфолози обаче смятат, че в миналото извънземни форми на живот са посещавали многократно Земята. Тези твърдения са трудни за доказване, макар и да има доста факти, които да дават основание за подобни теории. По света са открити множество артефакти от миналото, за чийто произход и предназначение няма единодушно мнение. Някои от тях се свързват с посещение на извънземен разум в миналото и се смята, че те или са чуждоземни или са направени от древни цивилизации, след среща с посетители от други планети. Има много странни предмети в света, за които се говори, че са доказателство за извънземен живот.

БАН: Извънземните са разрешили двата най-важни проблема на човечеството

Един от най-странните артефакти, чийто произход се свързва с посещения на извънземни на Земята в миналото, е открит само преди няколко години.

През 2013 година руските медии съобщават за загадъчно откритие, направено от жител на град Владивосток. Като разтоварвал въглища за дома си, той открил в един от късовете странен предмет, приличаш на парче от зъбно колело. Той го показал на учените в Минно-геоложкия институт на приморския район. Тестването разкрило, че зъбното колело е от чист алуминии и почти със сигурност е изкуствено направено.Изненадата идва от факта, че възрастта му е датирана на 300 милиона години.

Уфолог: Видях извънземно на 20 метра от мен

Това повдига някои интересни въпроси, като тези, че подобна алуминиева част изключително трудно може да се образува по естествен начин и хората също не са могли да правят подобни алуминиеви части до 1825 година. Любопитно е, че обектът прилича на някои от специфичните части, които днес се използват във фината механика.

Феноменът НЛО - научна фантастика или истина?

Учените нямат отговор на въпросите какво точно е това и какъв е неговият произход. Но уфолозите са убедени, че е свързано с извънземна техника и е доказателство, че Земята е посещавана от извънземни още преди милиони години.