/ iStock/Getty Images
111-килограмовата жителка на шотландския град Глазгоу реши да се подложи на операция за стомашен байпас и отслабна с 35 килограма. Тайните на нейния успех разкри The Mirror.

31-годишната Карлийн Бут започна да пълнее още като дете. Като защита срещу стреса тя развила нездравословна хранителна зависимост. Жената злоупотребявала с храната и в зряла възраст. В резултат на това стрелката на нейното тегло достигна 111 килограма. COVID режимът само засили нездравословния начин на живот.

Шотландката станала твърде тежка за леглото си, заемала и твърде много място, така че трябвало да спи в отделна стая от съпруга си Робърт.

„Започнах да се отвращавам от себе си“, каза тя. Бут започна да страни от приятелите си, защкото те бяха много по-слаби от нея. Поради задух тя се страхуваше да не се зарази с коронавирус.

Бут изпадна в депресия и потърси изходи от тази ситуация. Тогава тя се натъкна на информация за операция със стомашен байпас. Процедурата обещавала намаляване на обема на стомаха с 15 процента от първоначалния му размер. В крайна сметка жената решила, че й е дошло време да вземе положението в свои ръце. Тя си обеща да бъде слаба и здрава.

Так Бут реши да се подложи на операцията. Съпругът се съгласи да й помогне и пет седмици по-късно жената попадна под хирургическия нож. След операцията шотландката промени диетата и начина си на живот. В резултат на това отслабна с 35 килограма.
„Първите две седмици след операцията пиех само течности: протеинови шейкове или бульони. После две седмици ядох картофено пюре. Сега мога да ям всичко, но на много малки порции “, сподели жената.

Тя се опитва да ходи всеки ден и да прави тренировки за укрепване на мускулите.

Сега жената се чувства много по-уверена и вече не й се налага да спи в отделна стая. Освен това шотландката сега гледа на храната като на гориво за тялото, което й помага да поддържа жизненост и здраве, а не бавно да я убива, както правеше в миналото.

По-рано беше съобщено за жителка на американския град Шанхай, щата Минесота, която тежала 120 килограма, но отслабнал с 59 килограма за една година благодарение на няколко добри навика. Тя настрои мобилния си телефон на напомняния за задачите, които има да извърши за деня и ги изпълнявала най-стриктно. 
БГНЕС