/ Gulliver/Getty Images
Преди да завидите на забележителните личности от британския кралски двор, помислете 10 пъти. Там има толкова много правила и забрани, че просто няма време да мислите за всичко това. InStyle представя най-куриозните от стотиците условия в живота на кралските особи.

chess rookДрес код за принц Джордж

Дори и най-малките членове на кралското семейство трябва да се обличат според правилата. Например малкият принц Джордж трябва да носи само шорти до осемгодишна възраст. Работата е там, че дълго време панталоните се считат за атрибут на средната класа, а шортите – за аристократи. Независимо от времето. Вярно е, че с появата на принц Луис на Джордж все по-често се разрешава да носи панталон.

Принц Джордж
Gulliver/Getty Images

chess rookКралските коргита

Най-привилегированата част от двора са кралските кучета от породата корги. Елизабет II обожава домашните си любимци, за тях почти няма забрани. Кучетата могат дори да спят на леглото, но никой не може да им повишава тон, а храната им се приготвя лично от главния готвач на Бъкингамския дворец.

Кралица Елизат корги
Guliver/Getty Images

chess rookВреме за тиара

Жените от кралското семейство трябва да се появяват с шапка на главата на всички официални събития. Независимо от факта, че по-голямата част от света се подиграва с често нелепите шапки на дамите със синя кръв, те просто нямат избор - етикетът е етикет. Ако събитието е с начален час след 18:00 ч. е прието да се носят тиари вместо шапки. Но това не за всеки - удоволствието от носенето на изящна диадема на главата е достъпно само за омъжени дами.

Част от кралското семейство на църковна служба
Guliver/Getty Images

chess rookГотови за траур

По време на всякакви пътувания в куфара на монарха винаги трябва да има черно облекло в случай на непредвиден траур. Между другото, това е единствената причина, оправдаваща носенето на черни дрехи в кралското семейство. В други случаи е обичайно да се избират други цветове. Ако не можете да живеете без черно, ще трябва да го замените с други тъмни нюанси. Веднъж принцеса Даяна наруши това правило, като се появи на публично място в черна рокля с голи рамене и беше силно критикувана.

Кейт Мидълтън Меган Маркъл
iStock/Getty Images

chess rookЧастни самолети

Преките наследници на трона не могат да летят заедно на дълги разстояния. Например, когато принц Джордж, един от претендентите за британския трон, навърши 12 години, той ще трябва да лети с различни самолети с баща си, принц Уилям.

принцеса Шарлот, принц Уилям принц Луи и принц Джордж
БГНЕС

chess rookМалко беседа на изкуството

По време на вечеря, дори последователността, с която кралицата общува с гостите, се подчинява на регламенти. И така, първо тя трябва да разговаря с човека, който седи вдясно от нея и едва след като поднесат второто блюдо, шансът да побъбри с Нейно величество се предоставя на седящия вляво.

chess rookБез „Монопол“

Кралските особи не могат да играят „Монопол“. Защо тази настолна игра е табу, не е известно със сигурност, но още през 2008 г. втория син на кралица Елизабет - принц Андрю, херцог на Йорк, спомена това. Надяваме се, че поне гледането на „Игра на тронове“ не е забранено със закон.

chess rookТокчета

Според протокола обувките на монарсите трябва да са със затворен нос, както и стабилни, за предпочитане класически. Без неудобни токчета. Въпросът е, че кралицата трябва да символизира стабилност и увереност, което е доста трудно да се демонстрира на високи, тънки токчета. Между другото, специално обучени хора разтъпкват новите обувки на кралицата.

Херцогът и херцогинята на Кембридж Уилям и Кейт в Ирландия
Gulliver/Getty Images

chess rookПобързайте да хапнете преди кралицата

Всички членове на кралското семейство, както и тези, които имат достатъчно късмет да вечерят с Нейно величество, трябва да са се нахранили преди кралицата да довърши яденето си. Ако тя приключи и постави приборите до чинията, всички останали трябва да направят същото. Никаква справедливост! Но за хората със синя кръв етикетът е по-важен от глада.

Между другото, има и подсказка - ако чантата на кралицата е на масата, това означава, че след пет минути храненето ще свърши.

Официално честване на 94-ия рожден ден на британската кралица Елизабет Втора
Gulliver/Getty Images

chess rookСвободни ръце

Жените от кралското семейство трябва да бъдат предпазливи в избора на аксесоари - поне едната ръка трябва да е свободна. Следователно, предпочитание се дава на чанти носени на рамо, така че да е удобно да се ръкувате и да махате на поданиците.

chess rookМорски дарове

Членовете на кралското семейство се опитват да не ядат миди и ракообразни, за да елиминират риска от отравяне или алергии. Без шампанско със стриди!
   
БГНЕС