/ Gettyimages
По време на снимките на филми със солиден бюджет, холивудските актьори често трябва да се изправят пред предизвикателства, които са на ръба на собствените им физически възможности.

15 клишета в холивудските филми, които нямат никаква логика (СНИМКИ)

Въпросните сцени не само им носят огромен дискомфорт, но и си причиняват остра физическа болка. Голяма част от звездите си спестяват всички страдания с дубльори. Сред актьорите има и много смелчаци, които не се притесняват да погледнат страха в очите и сами да изпълнят предвидените зрелищни каскади.

Най-ужасяващите сцени в киното и телевизията (ВИДЕО)

Ето 10 холивудски знаменитости, които рискуваха здравето и живота си, за да спечелят зрителското възхищение с идеалната филмова сцена.

Чанинг Тейтъм в „Ловец на лисици“

По време на снимките на „Ловец на лисици“ Чанинг Тейтъм трябваше да счупи огледало с глава. Самото огледало е имало специално покритие, но съвсем не се оказало безопасно. Актьорът така се вживял в ролята си, че ударил огледалото три пъти с такава сила, че се наранил
.И ако смятате, че кръвта в сцената е фалшива, определено се заблуждавате – тя е от съвсем реалните рани на Чанинг Тейтъм.

Силвестър Сталоун в „Рамбо: Първа кръв“

В първия филм от култовата продукция „Рамбо“ Силвестър Сталоун трябвало да скочи от голяма скала. Въпреки сложността на сцената, актьорът отказал да ползва услугите на дубльор и сам я изпълнил.
Това обаче му струвало две спукани ребра, тъй като се приземил лошо. Викът на Сталоун в сцената издава неговата истинска болка.

Леонардо ди Каприо в „Джанго без окови“

Леонардо ди Каприо също се е докоснал до рисковете на професията. По време на една от сцените в „Джанго без окови“, актьорът трябвало да удари силно по масата. В този момент Лео се е вживял в ролята си толкова много, че счупил кристална чаша с ръка.
Въпреки непоносимата болка, той продължил да играе блестящо и завършил сцената.

Джерард Бътлър в „Господари на вълните“

Джерард Бътлър влезе в ролята на професионален сърфист във филма „Господари на вълните“. За да направи възложената сцена още по-автентична, актьорът се впуснал да покорява наистина гигантски вълни.
Една от тях за малко щяла да го убие – повалила го от сърфа и го потопила. Актьорът изпитал сериозни трудности да изплува, но всичко завършило благополучно.

Виго Мортенсен във „Властелинът на пръстените“

В една от сцените във „Властелинът на пръстените“, заслепеният от емоции герой на Виго Мортенсън е трябвало да ритне шлем. Актьорът обаче се престарал и сцената приключила с два счупени пръста на крака.
Викът, който чувате във филма, е резултат от истинската му болка.

Джаки Чан в „Сблъсък в Бронкс“

Джаки Чан е известен с факта, че изпълнява сам всички екстремни сцени във филмите, в които участва. Въпреки това майсторът на бойните изкуства не се е разминал с контузии. В „Сблъсък в Бронкс“ актьорът скочил от мост на кораб. Приземяването се оказало тежко и счупил глезена си, пострадало бедрото му и пръстите на ръцете.

Майкъл Джей Фокс в „Завръщане в бъдещето“

На снимачната площадка на „Завръщане в бъдещето“ героят на Майкъл Джей Фокс трябвало да бъде обесен. Всичко минало по план на репетициите, но когато започнали същинските снимки актьорът не успял да реагира бързо за рисковата сцена, въжето го стегнало силно и само няколко секунди го делели от смъртта. За щастие, бил спасен.

Лив Тайлър в „На ръба“

Във филма „На ръба“ актрисата Лив Тайлър била изправена пред истинско изпитание. Нейната героиня е жертва на тормоз от страна на съпруга си, който я подлага на редица мъчения.
Лив е трябвало да бъде вързана по начин, който силно затруднявал дишането й, а много сцени били на ръба на нейните възможности. Тя обаче не се отказала.

Шая Лебьоф  в "Ярост"

Не е за вярване каква всеодайност е проявил Шая Лебьоф  във филма „Ярост“. Актьорът съвсем нарочно си ранил лицето, за да изглежда реалистично, а после дори си извадил зъб. С действията си дори възхитил Брад Пит.

Шарлийз Терон в „Снежанка и ловецът“

Шарлийз Терон влезе в ролята на злата мащеха във филма „Снежанка и ловецът“. Роклята и бижутата на актрисата били толкова тежки и неудобни, че и причинили много охлузвания.
В допълнение е трябвало да крещи неистово в няколко сцени, което също и причинило голям физически дискомфорт.

Вижте още любопитни новини и снимки от света на киното и телевизията:

Как изглеждат днес децата от култовите филми на ужасите? (СНИМКИ)

Топ 10 на най-ужасяващите чудовища във филмовата история

Най-секси вампирите в киното и телевизията (СНИМКИ)


10 звезди, които чуха „грозен си“ в началото на кариерата си (СНИМКИ)

Най-смъртоносните мъже в киното (СНИМКИ)

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)


За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
adme.ru