На Герена има вече само ... тишина
На Герена има вече само ... тишина / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Българският футбол отдавна е достигнал дъното, но снощи упорито продължаваше да копае още по надолу в търсене на ново дъно. И трите ни отбора кандидати за европейските турнири се провалиха, кой с „добра игра”, кой с тотална глупост и безхаберие. „Това е положението” както казват колегите от спортно шоу „Гонг”. Щастлив съм, че не гледах куците си любимци от Левски, които да ми отровят настроението за месеци напред, въпреки че ми горчи в устата за тъпата загуба от някакви словаци и беларуси. Но всъщност, май горчивото ми е от кафето, което пия в момента. Да ми е тъпо, колко да ми е тъпо за някакви тъпаци?

Вчера, докато ония се мъчеха да уцелят топката, аз бях на едно къде по приятно място от простотията на Герена, с още по приятен човек за мен човек, и въобще не се сетих дори да звънна на колегата Райчев да питам какво става. Отдавна сините са загубили моето доверие, а футболната ми страст жестоко се сломи. Колко е приятно, сега разбирам, да не се тровя от безсмислените фенски нерви. Въобще не се учудих и на боя, който си спретнаха запалянковците от сектор Б. Едни път те се „драха” по между си, а после вече традиционно обединени срещу „куките”. И полицаите. Горките те!

Всеки път се учудвам на търпението и мазохизма на униформените. Винаги и съвсем безнаказано ултрасите си изливат циклофренията над тях. Ако бях полицейски шеф, отдавна да съм отсвирил идиотите по стадионите, и да съм пратил момчетата да патрулират по улиците, или поне да почиват. Най – зловещото е, че снощи за пореден път деца пострадаха в баталните сцени на Герена. Освен загубата, и това, със сигурност ще изпразни трибуните най малко за година напред. Мечтите свършиха сини фенове милиони, само кръв, счупени седалки и тишина остана на Герена ...