Операцията в областта продължава
Спецакция на полицията и в Плевенско.

"Незаконно придобити дърва за огрев и пътни нарушения са констатирани при днешната специализирана операция, която се провежда на територията на Районните полицейски управления в област Плевен".

Това съобщи пред журналисти комисар Николай Николов, заместник-директор на на Областната дирекция на МВР. Той уточни, че операцията е за противодействие на битовата престъпност и в нея участват служители на Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите, Инспекцията по труда и други. Акцент са малките населени места и ромските махали, където се проверява за извършители на престъпления, както и за вещи и предмети, обект на престъпления.

Акция и в община Стамболийски срещу купен вот (СНИМКИ)

"До момента има образувана преписка в Окръжна прокуратура във връзка с противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, установен е и водач на нерегистрирано МПС.

На десет места в малки населени места, съвместно с горски служители, са установени незаконно придобити дърва за огрев", каза още комисар Николов. Той подчерта, че по пет от случаите с незаконните дърва са образувани бързи полицейски производства, съставени са и актове от служители на горските стопанства. 

Комисар Николов коментира, че има увеличение на сигналите за незаконна сеч в областта. Най-често те са от общините Долни Дъбник, Червен бряг, южната част от на община Плевен. По тях има установени нарушители и наложени санкции. 

Комисар Валентин Георгиев, началник на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР в Плевен съобщи, че за по-малко от два часа само на един контролно-пропускателен пункт в Плевен на изхода за София са констатирани 22 нарушения.

На този пункт се спират автомобили за проверка по т.нар. широкообхватен метод. По думите на комисар Георгиев полицията си сътрудничи добре с други институции като Изпълнителна агенция по горите и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Той даде за пример задържан при съвместна акция със служители на ИАРА бракониер, който ловил риба в река Дунав при Никопол с електричество. Операцията в областта продължава. Обобщени резултати се очакват в утрешния ден.
БТА