„Шоуто на Слави” подкрепи Меглена Кунева
„Шоуто на Слави” подкрепи Меглена Кунева / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Водещият Слави Трифонов и екипът му от „Шоуто на Слави" изразиха подкрепата си за Меглена Кунева на изборната надпревара наесен. Тя беше гост в предаването тази вечер, където отговаряше на въпроси на водещия и сценаристите.

„В лицето на Меглена Кунева виждаме човек, с когото можем да разговаряме, да обсъждаме. Имаме й доверие, че тя ще използва докрай пълномощията, които й дава Конституцията", каза Слави Трифонов. Той аргументира позицията си с желанието да се издигне достоен човек за държавен глава, а не да се „мишкува и да се чакат 20 дни преди гласуването". Президентът не ни управлява, а ни представлява, припомни текст от Конституцията Слави Трифонов. Водещият подчерта, че дадената подкрепа е прецедент в историята на предаването.

Българският президент трябва да бъде водач, трябва да може да води не със сила, а да води с разум, каза Меглена Кунева. Попитана какво мисли за управлението на сегашното правителство, тя отговори: „Бих искала да кажа повече добри думи за всяко българско правителство, включително и за това, защото колкото едно успява, толкова по-лесно е за следващите. Но това, на което най-много се надявах - антикорупция, прозрачност, спазване на закона, не го виждам. Справедливостта не е само в магистралите, справедливостта е в образованието, в здравеопазването, в новите работни места".

 

Днес стана ясно, че бившият еврокомисар, министър и депутат от НДСВ влиза в надпреварата за президентските избори. Над 30 души са се включили в инициативния комитет и предизборния щаб, който ще номинира Кунева. Кандидатурата й ще бъде представена в понеделник. Тогава се очаква зад нея да застане инициативен комитет. Сред подкрепилите я се очаква да бъдат и скулпторът Георги Чапкънов, певецът Дони, актьорът Чочо Попйорданов, филмовият режисьор Иглика Трифонова, както и неправителствени организации.