Първанов поздрави Росен Плевнелиев и новоизбраните кметове
Първанов поздрави Росен Плевнелиев и новоизбраните кметове / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Държавният глава изпрати поздравителни писма до избрания за президент Росен Плевнелиев, както и до всеки един от кметовете, избрани на местните избори.

„Подкрепата, която Вашата кандидатура получи е израз на волята на мнозинството на българските граждани. Вярвам, че ще намерите най-точните решения, за да бъдете стожер на Конституцията и да отстоявате правата и свободите на всички български граждани”, се казва в писмото на държавния глава до Росен Плевнелиев.

„Позволете ми да изразя своята увереност, че във Ваше лице страната ни ще има президент, който ще продължи утвърдените през последните две десетилетия традиции на президентската институция. Ежедневната работа на държавния глава е постоянен прочит на темата за родолюбието и на стремежа за укрепване на гражданското общество. Целта е да се съхрани българската идентичност и да се пренесе напред във времето за следващите поколения. Изразявам надежда, че този стремеж ще продължи в името на Република България и за нейния авторитет в Европа и по света”, допълва Георги Първанов и пожелава на избрания за президент успешен и ползотворен мандат на този отговорен и най-висок държавен пост.