По 10 лева отгоре за членовете на СИК за балотажа
По 10 лева отгоре за членовете на СИК за балотажа / Sofia Photo Agency, архив

С 10 лева повече ще получат всички членове на секционните избирателни комисии за балотажа на 30 октомври. Това съобщи в Асеновград премиерът Бойко Борисов. По думите му като се увеличи възнаграждението, хората ще бъдат по-мотивирани и ще могат да изчакат при необходимост и през нощта.

В следващите няколко часа ще бъде създадена необходимата организация парите да бъдат осигурени, коментира Бойко Борисов.

В Асеновград министър-председателят направи символичната първа копка на сграда по проект "Предоставяне на интегрирани социални услуги и услуги, свързани с грижи за деца до 3 години и от 3 до 7 години". Той е на общо стойност 1,3 милиона лева, от които 1,2 милиона лева са от Международната банка за възстановяване и развитие, а 100 хиляди лева са осигурени от бюджета на общината.

Проектът се осъществява от Министерството на труда и социалната политика /МТСП/. Услугите ще се реализират от персонал от 45 души, сред които социални работници, психолог, рехабилитатор, медицински сестри, педиатър, логопед, детегледачки. Срокът за осъществяване на проекта е 24 месеца.

Други новини от Пловдив