Шоу с позиция
Шоу с позиция / Нова телевизия
Шоу с позиция
24275
Шоу с позиция
  • Шоу с позиция

„Това ще е шоу с позиция", казва програмният директор на „Нова телевизия" Олга Лозанова. Ласкавите думи са за „Шоуто на Иван и Андрей". Началото му ще е на 14 декември в 22 ч. Самите водещи обясняват, че са чакали това предаване 10 години и са... притеснени. Говорим за Иван и Андрей и кой би си помислил, че „притеснени" е дума, която им отива. Твърдят, че в това шоу ще заложат на едно по-зряло поведение и ще бъдат „двама мъже наполовина".

Проектът ще е типично Late Night Show с всичките му присъщи за жанра елементи: балет, гости и бенд. Само дето навсякъде лицето от екрана е едно, а тук за първи път водещите са двама. Разбира се и балетът няма да е само красиви момичета. Ще има и красиви момчета. Балетът ще са „ТанцьориТЕ", а бендът - „МузикантиТЕ" от група „Те".

Шоу с позиция
netinfo

В първата част на предаването Иван и Андрей ще ни поднасят новините на деня с присъщия си хумор, типичен само за тях и превърнал се в запазена марка. Във втората част ще е интервюто - с Николай Бареков и Simple Minds в първото предаване.

Всъщност „Нова телевизия" никога не е имала свое вечерно шоу. От 14 декември обаче изявите на Иван и Андрей вече ще са само там. Другият им голям проект „Станция Нова" остава в ефира, но без тях на екрана. Там ще са в ролята си на продуценти от „Междинна станция". Водещ на „Сблъсък" като част от „Станция Нова" вече ще е Витомир Саръиванов, който тъкмо приключи с първия сезон на „Цената на истината". И тъй като изявите им в „Станция Нова" не се изчерпваха само със „Сблъсък" обещават, че ще има и друг водещ на тяхно място там - тя ще е жена, непопулярно лице до този момент, но името й засега остава загадка.

Да поговорим сега обаче за „Шоуто на Иван и Андрей".

Шоу с позиция
netinfo

Часът е 11 сутринта. Мястото е нощен бар и логично атмосферата е по-подходяща като за начало на нощта - с приглушени светлини и все още малко хора по масите. Те обаче не си поръчват уиски и сода, а кафе с портокалов сок. Напомням, че е 11 сутринта. Поводът - стартът на „Шоуто на Иван и Андрей". Мястото и обстановката не са случайни, защото това ще е вечерно шоу.

Олга Лозанова, програмен директор на „Нова телевизия" за водещите Иван и Андрей:

Те имат какво да кажат по различен начин в такъв формат. Как ще изглежда това вечерно шоу? То започва на 14 декември и ще е всеки ден от понеделник до петък от 22 часа. Класически формат е - в него има хумор, в него има гости, в него има водещи, които представят своята гледна точка за нещата. Това ще е шоу с позиция - позицията на Иван и Андрей, позицията на едно поколение, което смята, че вече му е дошло времето да може да казва какво мисли по това, което се случва. Първата част на шоуто ще се състои от хумористично представяне на случилото се през деня. Втората част на шоуто ще е гост. Но това ще е гост, който ще разказва себе си чрез своите истории, т. е. начинът, по който ще се води интервюто ще е доста различен и мисля, че не е характерен за нашия ефир. Имало е такива опити, но до сега не са били изведени като цялостна концепция. Т. е. вие ще видите всички тези хора, които „се търкалят" из ефира по друг начин. Това е едно класическо вечерно шоу, представено от една двойка, която до този момент е гастролирала в различни роли. Сега това са Иван и Андрей, които са станали на по 30 години и искат да кажат какво мислят за нещата.

Шоу с позиция
netinfo

Водещите

Андрей: По-притеснени сме от всякога, защото това е нещо много важно, което чакаме от много време. Малко приличаме на футболисти, които са тренирали няколко години, но не им дали топка, а само да се въртят в кръг около стадиона. Сега ще трябва да ни дадат топка и е хубаво с нея да вкарваме в правилната врата гол. Това е един дълъг мач. Той започва на 14 декември. Като всяко предаване и това предстои тепърва да се развива.

Иван: За 10 години, в които ние се занимаваме с телевизия, единственото, което не сме водили е call tv. Това са тези игри, които имат разместени букви. Например пише „синигер"....

Андрей: .... въпреки че точно там ни е мястото.

Иван: Ами да. Това е бъдещето ни след провала на късното шоу. Това звучи смешно, но всъщност е доста трудно. Защото в „Сблъсък" поведението на водещите е едно, в „Music Idol" поведението на водещите е съвсем различно, в „Това го знае всяко хлапе" е трето, а във „VIP Dance" - четвърто.

Сега това е нова роля, защото тук двама не чак толкова млади трябва да водят съвсем като един. Защото няма друго такова шоу по света, което да се води от двама - всички тези късни шоу-програми имат един водещ. Поведението ни трябва да бъде съвсем различно. Мисля, че го напипваме. Това, което обещаваме, е, че ще звучим непретенциозно и че ще се променим в посока на наистина по-пораснали хора с по-малко простащина в нашите изяви.

Шоу с позиция
netinfo

Екипът на предаването.

Иван: На този етап екипа, който се сформира за вечерното шоу е изпълнен с наистина много добри професионалисти, някой от които са страхотни попадения. Много отдавна имаме приятелство с човека, който сега ще ви представим. Той е един от водещите журналисти в България. Освен със страхотната си кариера, която има във вестниците, той е бил водещ на „Всяка неделя" - предаване, което е еталон въобще за телевизия в България от много години. При нас той ще бъде шеф на екипа, който отговаря за гостите и за интервютата. Моля да посрещнем

Антон Стефанов: 19 години работя в един вестник, какъвто е „Седмичен труд" и го напускам в името на това шоу, което показва, че аз много вярвам на Иван и Андрей. Ние залагаме на едни много интересни гости. Много искаме в нашето шоу два се раждат новини. Наш първи основен гост ще бъде Николай Бареков. Надявам се да ви бъде интересно.

Музикален продуцент на шоуто

Дони: Ще присъствам зад кадър в това шоу с изключение на петъчния ден, когато ще представям известна и интересна песен, която е българска. Ще е представям като я изпявам в нов аранжимент. Често това ще става със самите изпълнители на песента в дует.