Няма информация за състоянието на ранената българка в Призрен
Няма информация за състоянието на ранената българка в Призрен / netinfo

46-годишната Мария И. е българката, пострадала при взрив в нощен бар в Призрен, научи Дарик радио. Засега властите в Прищина не подават повече информация за тежестта на нараняванията й, съобщи началникът на дипломатическото бюро на България в Прищина Никола Колев. Ето какво още каза Колев за Дарик.

В 20.30 часа в центъра на Призрен е станал инцидентът в сграда, която преди е използвана от косовския защитен корпус. В момента сградата е превърната в кафене през деня, в късната част на денонощието се използва като бар. Намира се на улица в центъра на Призрен. Според данни на полицията ранена е и българска гражданка, ранена е и албанска гражданка.

Казахте, че сте направили постъпки да получите повече информация, но засега това е невъзможно…

Бях на среща в главната квартира на косовската полицейска служба. Те ми поясниха, че провеждат следствени действия и че не разполагат с повече сведения. Също така ранените лица се намират в болницата в Призрен, но те също така са изолирани, няма контакт с тях, тъй като са обект на следствието и с тях също се провеждат следствени действия за евентуалното уточняване на причините. Няма засега версия какво е предизвикало този бомбен акт. Няма засега официална версия. Полицейските органи на Косовската полицейска служба, екипи на КейФОР продължават разследването, какъв е характерът на взрива, как е причинен, как е задействан, за събиране на допълнителни сведения, но не предоставят сведения, тъй като се води разследване по случая.

Успяхте ли да разберете какво е състоянието на българската гражданка, която е пострадала и кога евентуално ще получите повече информация поне за здравословното и състояние?

При първа възможност, когато те бъдат достъпни, извън охрана, ще се опитам да разговарям с българката, за да разберем конкретно нейното състояние. В момента не съществува връзка с ранените от атентата и медицинските кадри не изнасят информация за тяхното състояние. Ранена е. Възможно е да не е тежко ранена, няма сведения. Казват, че има седем пострадали при атентата.