/ iStock/Getty Images
Две деца от Кюстендил са с положителна проба за COVID-19, стана ясно по време на пресконференция на кмета на Община Петър Паунов. Четири са новите случаи на вирусната инфекция в града.

Двете деца са на 9 и на 14 години.Те са свързани с настанената вече за лечение в кюстендилската болница жена, заразена с COVID-19, след химиотерапия в софийска болница – „Свети Иван Рилски”. Освен двете деца с положителна проба са съпругът и синът на тази жена.

15-годишно момиче е заразено с коронавирус в Кюстендил

„Към момента почти безсимптомно е останалата част от семейството, но както предупреждава многократно щабът се оформят семейни огнища. Трябва да бъдем изключително внимателни при контактите”, каза Петър Паунов.

Двама души без заболявания издъхнаха от COVID-19 (ВИДЕО)

В момента в кюстендилската болница за лечение са настанени осем души. Двама души са с по две отрицателни проби и се очаква тяхното изписване. По думите на кмета 173-ма души са в момента под карантина. До момента под карантина са били 846 души. Общинската администрация е обработила седем сигнала, подадени от хора за доставка на храни и медикаменти.