кръводаряване
кръводаряване / пресцентър, Министерството на здравеопазването
Националният център по трансфузионна хематология апелира за кръводаряване в навечерието на най-светлия християнски празник - Възкресение Христово. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

"За да осигурим на болните и пострадалите пациенти необходимите им лечебни кръв и кръвни съставки, и през Страстната седмица разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство", допълват в съобщението.

В Сливен продължава кампанията за кръвна плазма

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от  предстоящите празнични и почивни дни от 9:00 до 15:30 часа, на адрес: ул. „Братя Миладинови“ 112.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19. НЦТХ гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти. 

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването, уточняват от здравното министерство.

УМБАЛ-Бургас продължава набирането на кръв от преболедували COVID-19

Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

"Нека с вяра и съпричастност да помогнем на нуждаещите се. Дарете кръв! Подкрепете Живота! ", пише още в апела.