Журналист: Стоименов беше убит заради наркоразпространение
Журналист: Стоименов беше убит заради наркоразпространение / БГНЕС, архив

"Ключът към разкриването на убийството на Веселин Стоименов е в неговото минало - в дейността на ВИС, във връзката му с издирвания наркобос Таки, свързано е с наркоразпространението".

Това коментира Асен Йорданов, разследващ журналист пред бТВ.

По думите му убитият е бил основен представител на бизнеса на ВИС по морето, а фирмите, свързани с тази групировка концесионират по-голяма част от плажа на Слънчев бряг, както и плаж край Созопол. "Не е тайна, че повечето концесионери са наложили един мутренски модел още от 1999 г.", уточни Йрданов.

Има ли руски почерк в убийството на Веселин Стоименов

Журналистът обяви още, че Стоименов е имал сериозно политическо лоби, свързано с всички политически формации. Доказателство за това бил фактът, че въпреки решенията на съда и актове, издадени от РИОСВ-Бургас, фирмата на Стоименов е продължавала да държи лодките на Ропотамо.

Убийството на Стоименов е извършено изключително професионално и едва ли е свързано с концесионирането на плажовете, каза в заключение журналистът.

Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната

И според криминалния журналист Ана Заркова убийството едва ли е заради факта, че Веселин Стоименов е държал няколко лодки на Ропотамо.

Заркова не е оптимист, че убийството на Стоименов ще бъде разкрито. „В официалното съобщение на прокуратурата пише, че убитият бизнесмен отивал на гости на негова позната. Внушението е ясно - любов и ревност, а не за гангстерска война", допълни Заркова.