Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната / снимка: БГНЕС
Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
83481
Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
  • Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
  • Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната

Застреляният снощи в столицата бизнесмен Веселин Стоименов отивал на гости на своя позната, когато бил издебнат от килърите си. Това каза пред журналисти говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов.

Именно въпросната жена е намерила окървавеното тяло на 53-годишния мъж и се е обадила в полицията. Междувременно разследващите все още работят по изясняване на версията, че убийството на Стоименов е свързано с опожарения по същото време автомобил в Студентски град.

Най-вероятно Стоименов е убит с пистолет „Макаров" със заглушител. Предстои обаче експертизата категорично да изясни колко пъти е стреляно по него, обясни говорителят на СГП Павел Панов:

"До момента са открити седем гилзи. Назначена е съдебно-балистична експертиза, която ще каже какъв е видът на оръжието, с което е стреляно".

Панов обясни още, че вече са назначени освен балистична експертиза и съдебно-медицинска експертиза, биологична експертиза. Иззети са и записи от охранителни камери, намиращи се в района на убийството.

Убийство в София, жертвата е сочен за ликвидатор на ВИС-2

По отношение на версиите и неофициалната информация, че стрелбата срещу Веселин Стоименов може да е свързана със засегнати бизнес интереси, говорителят на прокуратурата заяви:

"Работи се по много версии - личен мотив, бизнес или финансови интереси, включително и за връзка на този автомобил с извършеното убийство, но към момента не е удачно да се изнася повече информация. Не е живеел в тази сграда, където е открит. Идвал е на гости при своя позната".

Стоименов застрелян с „Макаров", убийците вероятно са трима

От прокуратурата съобщиха още, че мъжът няма криминални регистрации или висящи дела. Името му обаче се свързва с ънъдрграунд средите от годините на прехода. Той е спряган и като един от наследниците на убития президент на "ВАИ холдинг" - Георги Илиев и сочен за ликвидатора на групировката ВИС-2. Неофициално се смята, че след смъртта на Илиев, Веселин Стоименов по прякор Дебелия е поел управлението на хотелите и заведенията на групировката по Черноморието.

В днешни дни бизнесът на Стоименов е широк - той е участвал в поне 5 фирми, ангажирани с различни дейности, предимно по Черноморието, но и в София. Според информация в Търговския регистър Стоименов е собственик на фирмата „Венис" ООД, която стопанисваше атракционни лодките за разходка по река Ропотамо в резервата край Приморско. Този бизнес обаче през последните години се свързва с шумни скандали и съдебни дела.